Професионално офис и домашно избелване

Всички искаме по-бели зъби, но не трябва да забравяме, че красивите усмивки са преди всичко здрави.

Съществуват много митове за избелването на зъбите, а истината е, че като всяка процедура има плюсове и минуси, но е безопасна при стриктно спазване на правилата за изпълнение.

Самият процес представлява изсветляване на тона на зъбите чрез извличане на пигмент от вътрешността им и въпреки че това е намеса в структурата на зъбите, няма риск от повреждане при следване на насоките ни за предварителна подготовка и последваща поддръжка.

Съществуват два вида избелване на зъби: домашно и кабинетно (офис) избелване, които са еднакво ефективни и щадящи при внимателно изпълнение и безкомпромисно качество на избраната избелваща система.

*Aви Дент препоръчва и използва неагресивния метод за избелване на зъбите чрез швейцарската система PURE – с висока ефективност и лесни за употреба продукти. Продуктите на PURE са с неутрално pH и силно пречистен пероксиден гел, което гарантира чудесна поносимост и избягване на нежеланите странични ефекти като: повишена силна чувствителност на зъбите и силно побеляване на венците вследствие изгаряне с избелващия гел.

Достигнатият тон бял цвят зависи от броя направени процедури, но не при всеки може да се постигне искрящо бяла усмивка, тъй като другите определящи фактори са: структура, състав на зъбите, възраст на пациента и вредни навици.

Ефектът и неговата дълготрайност зависят също така и от последващата поддръжка, вредните навици и консумацията на оцветяващи храни и напитки.

Задължително допълнение преди всеки вид избелване е почистването на зъбния камък, премахването на налепите и външните оцветявания и полирането на зъбите с Aqua Care.

ОФИС ИЗБЕЛВАНЕ

Офис избелване се осъществява директно при нас в клиника Ави Дент. Ще получите блестяща усмивка само за едно посещение в рамките на един час.

Използвана система за избелване:

  • PURE Power 38% водороден пероксид

Степен на избелване: средна до много силна

Наличие на чувствителност: много рядко

Процедурата протича в следните стъпки:

  1. Нанасяне на гингивална бариера – гел, който предпазва венците от силния избелващ гел;
  2. Нанасяне на избелващ гел – 3 пъти по 12 до 15 мин;
  3. Премахване на гела и бариерата изцяло;
  4. Изплакване с вода за уста;
  5. С цел бързо стабилизране на цвета и намаляване на евенуталната проява на слаба чувствителност използваме реминерализираща пяна PURE Care;

За по-добър и продължителен резултат след офис избелване е препоръчително ефектът да се усили и поддържа чрез система за домашно избелване.

ДОМАШНО ИЗБЕЛВАНЕ

Домашно избелване с шини – при този вариант се изработват индивидуални шини, в които се нанася избелващ гел. Изборът на подходяща и качествена система за домашно избелване и спазването на съветите за правилно изпълнение са важни фактори. Подходяща система е PURE Sun с 22% карбамиден пероксид. Kарбамидният пероксид в тази система и това количество е идеалният активен принцип за избелване на зъбите, който позволява да получите оптимален резултат само с две нанасяния по 45 минути дневно, в продължение на 7-9 дни.

Степен на избелване: средна до силна, добър засилващ и поддържащ ефект на офис избелването

Наличие на чувствителност: много рядко

Процедурата протича в следните стъпки:

  1. Вземане на зъбни отпечатъци от дентален лекар и изработка на индивидуални шини. Изключително важно е те да бъдат изработени от професионалист, защото така се гарантира, че ще са с равномерни разстояния спрямо вашите зъби и имат резервоарчета, които задържат избелващия гел на точното място. В противен случай, рискувате шините ви да не са по мярка и да има неравномерно разпределение или изтичане на избелващия гел;
  2. Проба на шините и получаване на задължителни инструкции от лекаря ви за правилна употреба на избраната избелваща система;
  3. Избелване чрез нанасяне на гел – при всяка избелваща система съдържанието на водороден или карбамиден пероксид е различно, съответно спрямо тяхната концентрация се определя и препоръчителното времетраене на всяка процедура;
  4. Повторения на процедурата и използване на правилни продукти за орална хигиена за поддържане на резултата.

Домашно избелване без шини

При този вариант не се изработват индивидуални шини, а чрез писалка в домашни условия се нанася избелващ гел директно върху зъбите, като ефектът се засилва чрез наличната в комплекта LED лампа.

Системата е PURE Smile and Whiteness – писалка с 16% карбамиден пероксид и LED лампа. Процедурата е напълно безопасна. Времето за процедурите е около 45 мин на ден за период 7 дни.

Степен на избелване: средна, добър поддържащ ефект на офис избелването

Наличие на чувствителност: не се установява

Процедурата протича в следните стъпки:

И двете избелващи системи са идеални за подобряване и поддържане на резултата от офис избелването. Ще ви консултираме коя е по подходяща за вашия индивидуален случай.

В случай че изберете само домашен метод за избелване и да продължите сами да поддържате резултатите, задължително се консултирайте със специалистите на Ави Дент през целия процес, за да постигнете най-добри и щадящи резултати.