Представяме ви случай на възстановяване чрез 2 импланта и 4 корони от метало-керамика на фронтални зъби. Вследствие на травма пациентката постъпи със счупен преден мост и счупен носещ зъб под него. Тъй като има липсващ зъб, се предприема планиране на възстановяване на усмивката чрез екстракция на корена, едномоментно поставяне на два импланта и костна присадка, за да се попълни липсващия обем от кост в областта на извадения зъб.

Преди започване на работа се изработи временен мост, който да се задържи на двата изпилени зъба, така че пациентката да не напуска клиниката с липсващи зъби и се предприе дигитално планиране за поставяне на 2 броя импланти посредством дигитален хирургичен водач.

Поставени са два броя импланти, 1cc кост и са покрити с мембрана.

При пациентката се наблюдава завиден заздравителен процес още преди да са изминали 15 дни.

4 месеца след поставяне на имплантите и направена рентгенова снимка, се предприе разкриването им и взимането на отпечатък за нови временни конструкции, които да бъдат завити за самите импланти. На пациентката са поставени т.нар. сулкус формери, като вече старата временна конструкция е нагласена да не пречи, но и да не нарушава визуалната естетика на усмивката.

Изработени са нови временни завинтващи зъби върху имплантите и пациентката е подготвена за мекотъканна присадка с цел оформяне на розовата естетика. Временните зъби са коригирани 2 пъти с цел оформяне на венеца и профила на изникване на зъба.

Поради отказ от мекотъканната присадка, пациентката е възстановена дефинитивно чрез 4 корони от метало-керамика.