Отдавна искаме да обърнем по-специално внимание на този случай на рехабилитация на горна челюст чрез метало-керамичен мост с Noritake порцелан и моделно-лята фрез протеза.

Моделно лятите ставни протези имат изключителни качества, но за да бъдат поставени, задължително условие е да има останали налични зъби.

Какви предимства имат ставните протези?

– изключителна стабилност – захваща се чрез малки стави, усеща се като неподвижна от пациентите, няма куки, няма нужда от лепило за протези и не създава никакви проблеми с храненето;

– добра естетика – лиспват телени или термопластични куки, които иначе малко или много се виждат;

– дългосрочност във времето – поддържката на протезата е свързана с подмяна на уплътненията на малките стави веднъж между 3 и 5 години, като дори при изменения в костите и лигавицата, протезата лесно се адаптира с лесни ребазации;

– функционалност – липса на плака, покриваща цялото небце, или дебели структури, минаващи под езика. Протезата има тънка метална пластина, която се разполага в нетуралната зона на небцето и не се усеща, след като се адаптира към телесната температура. Протезата не пречи на фонетичната зона, не блокира вкусови рецептори, което я прави една от най-щадящите, най-удобните и най-редуцираните протези. Свикването с такъв тип протеза е лесно и безпроблемно, дори ако такава бива поставена за първи път.

Научете дали това е подходящият избор за вас, като си запишете час за преглед при специалист в дентална клиника Ави Дент.