Стабилна протеза върху 2 импланта

Представяме ви един кратък, но труден клиничен случай, изпълнен с усмивки и задоволство, защото постигнахме целта си.

Пациентката постъпи при нас с желание да направим нещо за стабилността на долната й протеза, защото не може да се храни нормално и се мъчи, а е в ремисия след онкологично заболяване в областта на стомаха и трябва да може да се храни пълноценно. Желанието на пациентката беше толкова искрено, че въпреки всички обстоятелства, ние решихме да проучим възожностите за допълнителна стабилност на протезата посредством импланти.

Въпреки рисковете и силно атрифоралата челюст на пациентката, все пак намерихме вариант за поставяне на 2 броя импланти. Пациентката показа завидно здравословно състояние, перфектни изследвания и най-вече силна и положителна настройка, което ни мотивира още повече.

Силната атрофия на челюстта и липсата на добро място за импланти беше предизвикателство. Планирахме  изработката на дигитален хирургичен водач, с който да бъдем максимално прецизни при поставянето, тъй като място за грешки нямаше.

Имплантите бяха поставени, наблюдавахме впечатляващо бърза костна интеграция. Пациентката безусловно спазваше нашите инструкции. И в крайна сметка – с изпълнителни хора, прецизно планиране, добър и верен партньор в изработката на водача и супер екип в клиниката, нещата няма как да не са с положителен развой.

Поставената нова протеза е доста стабилна на фона на отдавна атрофиралата челюст, а пациентката ни вече се храни пълноценно и редовно ни се обажда, за да ни се похвали отново и отново.

Поставяне на протезата и тест за стабилност: